Viden om

Hvem er Niels?

Jeg er uddannet snedker og er dermed en ægte træmand. Jeg er fuldstændig fascineret af træ. Det er et fantastisk organisk materiale. Har du træ, kan du simpelthen alt – bygge hus, lave møbler, legetøj, varme m.m.

Missionen om træ

Kendskabet til dette skønne materiale, vil jeg gerne præsentere og udbrede for børn. Jeg synes, børn fortjener et alternativ til plastik-produkter, som meget legetøj er fremstillet af. Der er jo en helt anden energi i legetøj lavet af træ.

“Min lillebror har sådan en armbrøst derhjemme, og den kan holde til alting!”. Denne bemærkning kom fra et barn på en 11-12 år, og disse bemærkninger bliver gemt i trææsken med succeshistorier, der giver mig troen på, at også andre vokser op og får lyst til at arbejde med træet.

Træet

Mit træ fælder jeg ved Himmelbjergegnens skove, hvor jeg bor. Herefter bliver det fragtet hjem, tørret og savet i planker i forskellige tykkelser, alt efter træets beskaffenhed – og hvad jeg kan eller skal bruge det til. Herefter ligger det til tørre henover mindst en sommer, før det kan bruges til det endelige produkt.


Du finder ofte Niels Wraa på markeder relateret til vikingetid m.m. og du er velkommen til en snak om produkterne.

Niels Wraa er håndværker og interesserer sig aktivt for vikingetidens gode materialer og historie. Det har medført en passion for bueskydning, som Niels også dyrker aktivt.